Followers

shoutmix box baru? letak link blog anda, please...


Assalamualaikum...

Hello readers! ^^

Perasan tak? Ada sesuatu yang baru kan kan? Yes, shoutmix box. 

Nurul ekceli nak tuka warna shoutmix tu tapi old version dah tak boleh guna la pulak. Aduhh.. Terpaksa lah Nurul guna yang baru. 

Patut lah yang sebelum ni Nurul ada bw tengok shoutmix box yang pelik macam ni. Baru tahu rupanya latest version. Ke Nurul je lambat tahu? Adeehhh... Agak penin la nak gunanye.

So, lepas dah setel buat shoutmix box tu ada pulak gangguan untuk nak bw balik. Sebab ada yang tak tinggalkan link blog! Mungkin ada setengah yang tak perasan. Hmm Kalau yang selalu komen komen kat blog Nurul boleh la Nurul terjah balik sebab ada link blog kat profile. Kalau tak? huhu

Jom Nurul kasi tutorial sikit pasal nak letak link masa nak jerit kat kotak tu. -.-


Tengok gambar. Nombor 1, ada (guest) kat sebelah nama tu kan? Itu contoh yang tak sign in lagi, bermaksud bila korang enter or share nanti, nama korang tak akan ada link ke blog korang semula. So, susah kan nak terjah balik?

Untuk sign in korang boleh klik kat nombor 1 ATAU nombor 2. Kemudian akan jadi macam gambar kat bawah ni.



Then, korang sign in lah. Nak guna facebook or twitter pon boleh. Make sure link ke blog anda. 



Selamat mencuba! ^^


p/s : Semoga kita senang blogwalking bersama, ye dak? 
 


Nurul : Harap dapat membantu korang. Peace!



Like My Blog Page

16 tak suke masam jugak kan? ^^:

a m i R a said...

smart shoutbox yg bru nieyh :)

✿ pink velvet ✿ said...

bg akk, x bape suke shoutbox ni...mcm payah sbb nak kene sign in bagai...akk masuk blog sesape yg ade shoutbox ni pon jadi maleh nak tgl jejak, huhu~~


but tis is my opinion la

Cik Nurul said...

a m i R a

kan kan.. ;)

Cik Nurul said...

✿ pink velvet ✿


tu la akak.. td p gatai sgt nak tuka warna la ape lah.. last2 kene guna new version.. penin sket la nak guna... huhu

Riya Meera said...

yang baru tu susah sikit la..

aisya said...

leceh la yg baru ni.. td baru masuk shoutmix, bleh je tukar2 setting yg lama tu.. xtau la plak skrg ni..

ⒷⒽⒶⒾⒽⒶⓆⒾ said...

Nampak macam susah jee~~ , tpi bnyk dah org guna ...

Cik Nurul said...

Riya Meera


huhu dats y kene buat tuto ni... -.-

Cik Nurul said...

aisya


yg skrg ni pelik.. -.-

Cik Nurul said...

ⒷⒽⒶⒾⒽⒶⓆⒾ


tu lah... kite pon ter gune.. >.<

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

choki pom peninjgk . hehe:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

a'ah shoutbox baru ni susah sikit..klu akak bw pun yg ada shoutbox mcm ni akak tak tinggal jejak.. :)

hyz said...

tak paham... lebih mudah shoutmix lama... lebih praktikal...

smilenajah93 said...

wahhhh ~ comellahhh ~ heee ~

afzalsukasuki said...

shoutmix baru ni mcm susah je.uhuk3

Faizal Adnan said...

Kunjungi blog saya ---> Potlot Hitam
coretan kecil si anak remaja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Segala Yang Tertera Adalah Hak Milik Belog Cik Nurul Saye Tak Suke Masam oke