Followers

Adakah itu cinta... #4




“Oh...” Hanya itu respon dari Azim. Terkejut mungkin. Begitu juga dengan Khairul.

“Hmm..” Suhaila mengeluh kecil dengan sedikit senyuman tawar. Lega sedikit hatinya.

“Macam mana...?” Azim berhati-hati menyoal agar tidak menyakiti hati Suhaila. Khairul di sisi Azim mula memberi sedikit perhatian dengan perbualan mereka.

“Dah lama dah aku dengan Azman lost contact,” Suhaila memulakan cerita. “Sejak beberapa bulan kita praktikal kan, hubungan aku dengan Azman dah tak ok lagi dah. Jarang call, mesej apatah lagi. Azman tak boleh lupakan bekas kekasih dia sebelum aku tu. Dia masih sayangkan perempuan tu...” kata-kata Suhaila berhenti di situ. Dia sebak. Tak sanggup mengingati perkara itu lagi. Dia cuba menahan diri agar tidak menangis di hadapan mereka. 

“Hmmm...dari aku terseksa, baik aku ja yang undurkan diri. Itu lebih baik, kan? Aku tak sanggup weyh...semakin aku cuba pertahankan hubungan ni, hati aku semakin rasa sakit yang teramat sangat! Aku tak boleh tahan. At last, aku mintak putus...”

Semua yang ada di meja makan itu diam tanpa kata. Menghayati mungkin.

‘Tapi kenapa hati aku tak habis sakit lagi weyh? Sampai aku dah tak larat nak nangis! Aku tak suka hidup macam ni. Benci! Aku benci...benci...benci!!!’

Suhaila hanya mampu menjerit di dalam hati. Nasib baik di tempat awam, kalaw tidak habis famous meja mereka duduki itu.

Makanan yang di order telah pun sampai. Terbantut perbicaraan tadi. Masing-masing menikmati makanan tanpa sebarang kata. Sepi.
 

Suhaila membontoti Yana dan Wana keluar dari kelas. Satu jam kelas Project & Design amatlah membosankan. 

“Eh, Azim. Lepas ni free kan? Kelas start 12.30 pulak kan?” tanya Suhaila kepada Azim yang sedang memakai kasut. 

“Ha’a.” Jawab Azim ringkas.

Suhaila mengukir senyuman. “Ok...”

“Hang lepas ni pergi mana? Balik?” soal Azim pula.

“Eh, tak kot. Singgah cafe jap, makan. Lapar lah...” Suhaila tersengih.

“Makan ja keja hang. Besaq tak jugak.” Kata Azim sambil ketawa kecil.

“Itu la bagus!” bidas Suhaila dengan ketawa besar. Dia sudah biasa dengan Azim yang tak pernah jemu menyakatnya. “Eh, malam ni keluar tak?”

“Ermm..tak taw lagi. Nanti aku mesej hang.” 

“Ok, jangan tak mesej pulak. Tak makan aku nanti malam,” 

“Yelaa... aku blah dulu. Bye!”

“Daa...”


Khairul mendail nombor Azim.

Hello bro!” 

“Waalaikummussalam...” jawab Azim tersengih sendirian.

Khairul menepuk dahi. “Aduhhh..terkena pulak aku. Assalamualaikum...,” di sana pula kedengaran gelak tawa besar Azim. Khairul juga tergelak bersama-sama. “Eh, malam ni keluar tak, macam biasa?” tanya Khairul. Excited!

“Kalau hang on, aku ok ja.” 

“Ok, set!” ujar Khairul riang.

“Hang mesej Sue,cakap kat dia malam ni keluar macam biasa. Hang ada kan nombor dia?”

Khairul pelik. ‘Aku nak mesej Sue? Ish, biar betul Azim ni. Tak pernah-pernah aku nak saja-saja mesej budak tu...’ “Err.. ada, ada. Nanti aku mesej dia.” Balas Khairul teragak-agak.

Perbualan berhenti setakat itu. Khairul berfikir-fikir samada nak mesej sahaja ke atau call terus.


Bersambung...



p/s : best tak? ce komen. komen anda sangat dihargai! ^^




Nurul : I'm having my exam... Auto published =) 


Like My Blog Page

18 tak suke masam jugak kan? ^^:

sis92 said...

dah lama tak baca cerpen n novel :)

teruskan usaha ye cik nurul :)

m!3yr4h_LolLy said...

wah ! ade bakat dalam buat novel nie. heeee

Faz Abas said...

best! pandainya menulis :)

www.kisah-dan-kasih.blogspot.com

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wah best best . tak saba nie . haha :)

Cik Nurul said...

sis92


tq dear.. ^^

Cik Nurul said...

m!3yr4h_LolLy


baru jinak2 jek ni.. =)

Cik Nurul said...

Faz Abas


hihi sikit2 je... =)

Cik Nurul said...

::ini belog saya . cinta hati saya::


haha saba2.. :P

yen(toka ziizokukuto) said...

dup dap dup dap

Cik Nurul said...

yen(toka ziizokukuto)


erk? feeling sgt adek ni.. haha

hyz said...

boleh improve lagi penulisan tu...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

tunggu apa yang bakal berlaku.. ;)

Cik Nurul said...

hyz


baiklah! tq ye.. ^^

Cik Nurul said...

LiLy @ MumMyQiStInA


hihi tunggu taw.. ;)

✿ pink velvet ✿ said...

hehehe! mcm dah bole agaq cite ni *wink wink*

Cik Nurul said...

✿ pink velvet ✿


akak, diam2 ye.. hihi :P

tiefazatie said...

wah..best2..cpt2..smbg2..hee

Cik Nurul said...

tiefazatie


hihi baiklah.. tunggu ye.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Segala Yang Tertera Adalah Hak Milik Belog Cik Nurul Saye Tak Suke Masam oke