Followers

Konsert Maher Zain Untukmu Rakyat - superb !


Assalammualaikum...
Hye peeppsss~
Semangat ni nak update pasal konsert malam tadi. Ada yang dah update pun malam tadi. Lagi semangat! Heh3 Tak pe, ni versi Nurul pulak. :P
Firstly, korang kan dah tahu yang Nurul pergi under PUO. Rujuk entry ni. So, wajib datang ke kampus B sebelum pukul 2 untuk tunggu bas. Terkedek-kedek lah aku dengan housemate jalan pergi sana lepas Zohor tu. sampai aje di sana, baru beberapa orang aje ada. Normal lah kan kan. -.- Then lepas tu, baru lah ramai manusia datang termasuk lah budak kamsis.
pelajar kamsis naik bas. hihi

Dengan tak sangkanya salah sorang housemate aku jadi leader bas untuk lead bebudak yang pergi ni. Almaklum lah ramai sangat, kang hilang susah pulak nak cari. -.-
Sebelum gerak tadi, dah deal yang bebudak kamsis under housemate aku tu harus ada dengan beliau sampai lah habis daftar. Tapi bila dah sampai kat stadium semua dah tunggang tebalik. System tak menjadi. Serabut jugat aku tengok roommate aku. Ingat senang nak urus dengan selautan manusia? 
baru sampai stadium, dekat aje.

Dah mereka yang nak urus, lantak lah. Kitorang pe lagi, menggewdix aje lah kat situ situ. Muahahaa :D  Di bawah gambar sekitar sebelum daftar masuk ke Stadium Indera Mulia.

kak fiza, aku dan yani :)


dari belakang : junior 2 orang lupe nak tanye nama, kak fiza, yani dan wani...

beratur nak daftar masuk.

banyak tangan !


Gambar sekitar dalam stadium sebelum dan selepas Dr Zambry datang.

dari tengah stadium.


dari sudut tempat aku. sorry pic xbrape clear.

Majlis petang itu adalah Himpunan Mahasiswa Untukmu Rakyat 2011. Mc yang kendalikan majlis ni sangat lah sporting. Kesian aku tengok dia asyik terjerit jerit. Nak kasi semangat kat kitorang. Huhu Majlis berlangsung sehinggalah pukul 6. Tapi aku and housemate keluar awal, nak  berebut tempat untuk solat Asar. Sesak babe!
Then masuk balik stadium untuk dapatkan tiket  Konsert Maher Zain. Hihi





Petang tu pulak, sementara nak tunggu solat Maghrib kitorang jalan jalan cari makan. Jejak kaseh jap dengan classmate aku yang beria ajak kitorang tu, Azly. Thankz weyh ajak kitorang.. hihi Dalam sebok sebok kitorang cuci mata tu, ada persembahan artis jugak di luar stadium ni. Ada Adam, Ifa Raziah and ramai lagi. Tak tengok sangat sebab aku dok sedap makan kopok lekor masa tu. :P


wani, azly dan aku

 Waktu malamnya pulak, lepas solat Maghrib kitorang masuklah Stadium Perak. Giler ramai yang dah datang. Punah harapan nak duduk depan depan. Oh~

pentas utama dari tempat aku.

Majlis start dalam pukul 8 lebih tak silap aku. Dato AC Mizal yang jadi hos malam tu sangat lah sempoi.... suke! Tapi tak dapat nak tangkap pic beliau. Jauh la.. sob3
Pembuka tirai oleh Papa Rock Malaysia, Ramli Sarip. Beliau menyanyikan beberapa buah lagu, yang aku tau lagu Kamelia. -.- Then, artis kedua, Irfan Marki (Canada) yang dijemput bersama Maher Zain. Sedap jugak suara beliau. 

gugel it
gugel it.


Selepas itu, barulah turn Maher Zain. Giler meriah time tu. Die pun teruja aku tegok kat skrin besar. Heh3 Banyak lagu yang disampaikan oleh beliau yang famous di kalangan kita seperti Always Be There, Baraka Allahuma Lakuma, Thank You Allah, Allahi Allah Kiya Karo dan banyak lagi ! Fuh, sangat sedap dan mantop suara beliau.
Tapi turn yang Maher Zain pakai baju Melayu kitorang tak tengok sebab dah keluar stadium. Ruginye! Huhu Dah janji dengan mereka kene kumpul belakang stadium sebelum naik bas. Tapi yang geram nye tunggu yang lain lambat giler. Jalan pulak sesak tak dapat masuk dalam. Huh! Malas nak cakap pe. hmm....
Sampai rumah almost12.30am jugak lah. Penat! Tapi best..... Pengalaman pertama pergi Konsert. Oh~
Oke, itu je.
Thankz sudi baca entry panjang berjela ni.
Tata.



Nurul : Awak, saya minta maaf sebab tak dapat spend time tugede gede semalam. Sorry! :( 



Like My Blog Page

33 tak suke masam jugak kan? ^^:

Papa PUSS said...

salam

wah wah wah..
bestnye dpt pergi...
mesti banyak amik gambar bersama
mahir kann

Cik Nurul said...

@Papa PUSS

takde pon.. jaoh la.. sob3

✿ pink velvet ✿ said...

waaa~ bestnyer dpt pegi konsert pakwe akak *ehhh!*

DeritaMerindu_se said...

HEHEHE..good update juga same goes to me :)

Cik Nurul said...

@✿ pink velvet ✿

heh3 jgn jeles........... :P

Cik Nurul said...

@DeritaMerindu_se

tq ! hihi

Juliet_iRa~" said...

rajinnya y pakai baju kurung tu..heee :)

best2...waa rugi xdpt g..;p

selamat bercuti!

EmpayarUtama said...

Gambar konsert x manyak...

Cik Nurul said...

@Juliet_iRa~"

cuti dah nak habes.. :(

Cik Nurul said...

@EmpayarUtama

ha'a sebab kalau tangkap pun xclear la.. huhu

aezriani farhani said...

eh? cerita psl aku pn hade? hahahaha

hudahassan said...

Alalalalala . best nyeee . Jelez i
>.<

Cik Nurul said...

@aezriani farhani

eh2, hg yang mne eyh? lalalaa :P

Cik Nurul said...

@hudahassan

jangan la jeles syg.. ;)

zareliqa afiqa said...

bestnyer! konsert jom heboh penah lar g.hehe

aezriani farhani said...

yg leader tu..ahahahahaha;p

Rhea Meera said...

Seronok nyer dapat pergi ;)

Cik Nurul said...

@zareliqa afiqa

siyezly, konsert jom heboh memang x penak pegi.. sob3 -.-

Cik Nurul said...

@aezriani farhani

oh hg ka yg leader tu.... :P hihi

Cik Nurul said...

@Rhea Meera

sangat seronok! ^^

ShahzCudin said...

peh..hri padat penuh dgn aktvt..best jugak dpt tgk maher zain live..

Cik Nurul said...

@ShahzCudin

tawu tak pe.. ! hihi best tu memang best tapi xdpt snap pic tugede gede laa... :(

Dalila Hamid said...

wah bestnya depa p tgok konsert!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye..jeles ni.. :)

remyhazza said...

best tgk konsert maher zain... free pulak tu.....

Cik Nurul said...

@Dalila Hamid

hihihi best dan penat ! -.-

Cik Nurul said...

@LiLy @ MumMyQiStInA

jangan la jeles.. :P

Cik Nurul said...

@remyhazza

tawu xpe ! hihhii

Gombug said...

Dapatkan memori 50GB kapasiti simpanan foto, muzik, video dan apa sahaja untuk telefon anda secara percuma hari ini tanpa sebarang bayaran dari Gombug.net! Sebelum 31 Dec 2012 - http://adf.ly/4O5uz

eiyzniey said...

Seronok nyee..
Nk tgk jgk..
:)

Koding said...

Wah... Berduyun2...
Syabas atas sokongan terhadap industri muzik nasyid..

MaYa MustWany said...

tak dapat pic dekat ke?

Azmi Khan said...

masa bljr poly dlu selalu gak g stadium nie....

tinggal kenangan je la.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Segala Yang Tertera Adalah Hak Milik Belog Cik Nurul Saye Tak Suke Masam oke