Followers

Tips : Bagaimana Si Gadis 'suka' Si Jejaka ?



Assalammualaikum... Hello my darling darling! Hihi

U ols pernah suke sesorang tu dalam diam? Mesti u ols penah rase macam tu kan kan. So, hari ni nak kasi tips sikit kepada jejaka yang mungkin tidak tahu diri anda sedang ‘disukai’ oleh si gadis. Huhu



Selalu text jejaka itu.

Well, dunia sekarang kan semua di hujung jari. Tunggu ape lagi, type jek la kan kan? Senang! Abes cerita. Hihi Walaupun text tu hari hari text benda yang same, peduli ape kan? Lalalalalaa





Stalker.

Dunia dah modern. Senang jek nak tahu aktiviti orang ni tambah tambah orang yang kite minat and suke, betul tak? Si gadis ni, yang betul sungguh ‘suke’ jejaka tersebut bole dikatakan wajib jugak lah akan selalu stalker fb, twitter or whatever jejaka itu punye laman sosial. Hehehe 

Neves

Perasaan neves dengan si jejaka yang kite ‘suke’ ni lain dari yang lain oke. Tak same macam neves nak present depan lecturer or kene nyanyi depan orang ramai. =.=’ HAHA kalaw u ols yang ade perasaan cenggini mesti paham. 




Mencari peluang. 

Gadis tu mesti cari peluang untuk mendekati jejaka tesebut. Tidak kire lah atas alasan pape pon, confirm si gadis itu akan selalu berusaha untuk ‘menggewdix’ dengan jejaka pujaan nye. Betul tak?

Curi curi pandang. 

Gadis ni mesti akan curi curi pandang tak kire la sama ada jejaka itu jauh atau dekat dengan nya. So, jejaka jejaka sekalian yang suke prasan tu mesti dapat rase kan kan? HAHA 

‘Bergosip gosip’. 

Ha, point ni Nurul rase memang kene dengan semua gadis termasuk lah Nurul. Okebai! Hahaha Well, normal lah kalaw sorang gadis yang ‘suke’ dengan si jejaka itu akan ‘bergosip gosip’ dengan rakan baek nye ataupun dengan orang yang rapat dengan nye. Kalaw si gadis tu becerita dengan family nye, memang confirm lah si gadis sangat serius ‘suke’ dengan jejaka tu. Untung ler....~




Haaa.. agak agak betul ke ape yang Nurul tulis kat atas tu? Tu bagi pengalaman Nurul yang ade perasaan lah. Tapi lain orang lain cara. Lain hati lain perasaan. Ikot kreativiti masing masing lah. Hihi

So, jejaka sekalian. Harap anda sedar lah ye. Bukan senang gadis nak confess depan anda melainkan anda dahulu memulakannya!

Tapi kalaw mereka yang sedang bercinta pun macam ni jugak. Lebey kurang jek ‘suka’ dengan cinta ni. Sila paham ye, ‘suka’, bukan suka suka.

Oke, itu jek.

Tata.




Nurul : I ‘suke’ U...~
 


Like My Blog Page

11 tak suke masam jugak kan? ^^:

tiefazatie said...

haha..adui la..

ciNdhaDahniEa said...

tiefazatie : haha nape sis? lalalalalaa

hyz said...

ohooo mcm tu ek?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

tips yg berguna tu.. ;)

Aduka said...

ade ke ppuan yg gini suka kt ai?
aauuwww..
bestnyeee..
=P

syiela said...

Hehehehe.. berguna buat mereka2 yang sedang mencari cinta :)

***Akak dulu pemalu yg amat.. setakat tengok dari jauh je :)

PHIRDOTE said...

wah..haha i like this :)

Myra Jay said...

penah admire ngan seseorang ms study dulu, tp tak penah luahkan sbb malu.. :-)
Pandang dari jauh je :)

kjaharun said...

semua betul...

saya tengah menyukai seseorang secara diam2 sekarang ini..

tiefazatie said...

teda..hihi..=)

MAYA_mustwany said...

masa kecik de kut beberapa ciri tuh,now memang just simple jew.coz xde hati lagi nak berkenan.kih3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Segala Yang Tertera Adalah Hak Milik Belog Cik Nurul Saye Tak Suke Masam oke